Ik was te klein

 

Hij heeft al die jaren geweten wat er is gebeurd en heeft me zien lijden. Waarschijnlijk heeft hij gedacht dat ik het niet meer zou weten, ik was te klein. Ja, ik was te klein om het te zien en te verwerken daarom heb ik het verdrongen maar mijn lichaam niet. Ik kon het niet zien, ik mocht het niet zien en het heeft me jaren lang blind gemaakt. Misschien maar goed ook. Nu ik schrijf dat het me blind heeft gemaakt schrik ik van iets wat ik al jaren zelf doe. Ik maak me blind, letterlijk. Ik blindeer mijn ogen tijdens het hebben van seks, ik kan het niet zien want dan doet het pijn. Ik kan niet kijken, dat lukt me gewoon niet. Toch dwing ik me er de laatste jaren toe meer te kijken, de ene keer lukt het, de ander keer niet. That's my life, my fucking life. Ik haat je, ik wil je iets aan doen maar ik weet dat ik dit nooit zal kunnen want je bent mijn vader.