Na mij komen er nog zo veel

 

Als niemand schrijft over wat de gevolgen van misbruik zijn doordat schaamte je laat zwijgen, van wie kan je dan leren. Hoe kom je er dan achter dat je niet gek bent maar getraumatiseerd. Ik heb zoveel steun aan juist de mensen die openhartig hebben geschreven over hun leven na het misbruik en het beestje bij hun naam hebben genoemd wat ik nog heel erg moeilijk vind. Het heeft me zoveel geleerd en me kracht gegeven, te beseffen dat ik niet zo raar ben, maar zo ben gemaakt. Jullie kunnen je niet voorstellen hoe goed dat voelt. Daarom besluit ik ook openhartig te schrijven want na mij komen er nog zo veel, veel te veel en misschien kan mijn boek ook hen die steun geven en het geloof in hun zelf weer herstellen voor zover mogelijk. Je hoort wel eens de opmerking, het is al zo lang geleden en ik merk niets aan je dus het zal wel meevallen. Lieve mensen, het valt niet mee, nooit. Ik heb mezelf hier lang mee zoet gehouden. Ik functioneer, dus valt het allemaal wel mee, niet zeuren en doorgaan. Er komt een moment in je leven dat je niet meer door kunt gaan, dat alles waarvan je dacht dat meeviel, tegenvalt, en dan valt het hard.